Van Messing

DWvVM – Vandaag geen vlees

Week zonder vlees

Doe je mee aan de Nationale week zonder vlees die wordt gehouden van 5 tot en met 11 maart? Een weekje geen vlees heeft namelijk veel voordelen voor mens, dier en milieu lezen we op de website weekzondervlees.nl. In zo’n week wordt per persoon al gauw 7 maanden douchen aan water bespaard. Gemakshalve wordt er niet bij verteld of die persoon nu juist onder- , op- of boven het landelijk gemiddelde heeft gepresteerd. Maar laten we niet flauw doen over deze ruwe schatting douchewater, want zo’n week levert ook ‘blije kippen op’, zeggen Willem & Drees van de luxe maaltijdboxen-service. En zeg nou zelf, elke dag is er één. Zelfs voor de niet-uitloopkip, de op-hok-kip of de industriële kip.

De grote winst zit natuurlijk in de het denken. Het denken over het eten van vlees en de bewustwording van het effect daarvan. Daarom is zo’n nationale week zonder vlees helemaal nog niet zo’n gek idee. Maar wat dacht je van ‘een nationale week zonder auto’ of ‘een internationale week zonder geweld’, ’een week zonder Trump, Erdogan en Poetin’. Hoe blij zouden kippen daarvan worden? Spaart dat ook douchebeurten uit? Het heeft namelijk veel voordelen voor mens, dier en milieu!

De Wereld volgens Van Messing (DWvVM) is een rubriek op onze social media. Hier zullen wij periodiek, op de ons bekende verwarde wijze, aansluiten bij de gekte van het moment.

Verder Bericht

Vorige Bericht

Laat een reactie achter

© 2018 Van Messing

Thema door Anders Norén