VAN MESSING

VANDAAG GEEN VLEES

Doe mee aan de Nationale week zonder vlees (van 5 tot en met 11 maart)! Een weekje geen vlees heeft namelijk veel voordelen voor mens, dier en milieu lezen we op de website weekzondervlees.nl. In zo’n week wordt al gauw 1476 liter water per persoon bespaard, wat dan weer gelijk moet staan aan 7 maanden douchen. Gemiddeld dan, want niet iedereen doucht even lang. Bij verre niet. Maar er is meer dan een ruwe schatting over douchewater. Zo’n week levert namelijk ook ‘blije kippen op’, zeggen Willem & Drees van de luxe maaltijdboxenservice. En zeg nou zelf, elke dag is er één. Zelfs voor de niet-uitloopkip, de op-hok-kip of de industriële kip.
De grote winst zit natuurlijk in de het denken. Het denken over het eten van vlees en de bewustwording van het effect daarvan. Daarom is zo’n nationale week zonder vlees helemaal nog niet zo’n gek idee. Doe je mee ?
Oh ja en wat denk je van:

  • een nationale week zonder auto;
  • een internationale week zonder geweld;
  • een week zonder Trump, Erdogan , Poetin.

Hoe blij zouden kippen daarvan worden? Sparen die ook douchebeurten uit? Het heeft in ieder geval wel voordelen voor mens, dier en milieu!

Luister naar Vandaag geen vlees op Spotify.

© 2024 VAN MESSING

Thema door Anders Norén